Links

Op deze plaats verzamelt CIROC links naar achtergrondinformatie over georganiseerde misdaad.

De website voor de Politie (Nederlands)
De website voor de Politie - Een overzicht van politie gerelateerd nieuws.

NCJRS (Engels)
National Criminal Justice Reference Service - database for criminal justice publications

WODC (Nederlands/Engels)
Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie biedt op haar website een overzicht van recent verschenen publicaties op uiteenlopende terreinen. Ook op het terrein van de georganiseerde criminaliteit is het WODC goed voorzien. Specifieke zoekvragen op literatuurgebied kunnen worden gesteld aan de infodesk van de afdeling documentatie.

Criminology Links (Engels)
De universiteit van Cambridge beschikt over een goed onderhouden website, ook op het terrein van georganiseerde criminaliteit.

IASOC (Engels)
The International Association for the Study of Organized Crime (IASOC) is een vanzelfsprekende partner van CIROC. Dit in 1984 opgerichte instituut richt zich net als CIROC op een verbetering van de uitwisseling van informatie over georganiseerde criminaliteit.

The Corruption List (Engels)
Interessante achtergrondinformatie over corruptie vindt u op deze site.
 
Assessing the State of Organized Crime in Germany (Engels)
Geeft de actuele toestand in Duitsland op het gebied van georganiseerde criminaliteit weer.

Georganiseerde criminaliteit in Duitsland (Engels)
De Duitse criminoloog Klaus von Lampe beschikt over een uitgebreide website met actuele informatie over georganiseerde criminaliteit in Duitsland en daarbuiten.

The Cross-border Crime Colloquium (Engels)
The Cross-border Crime Colloquium is een jaarlijks terugkerend congres, waarbij experts op het gebied van internationaal georganiseerde (economische) criminaliteit samenkomen om te discussiëren over de laatste ontwikkelingen in empirisch onderzoek, wetgeving en rechtshandhaving. Het is met name gericht op West-, Centraal- en Oost-Europa.

ECPR Standinggroup Crime (Engels)
The European Consortium for Political Research (ECRP) heeft een zogenaamde standing group geformeerd op het terrein van de georganiseerde criminaliteit. Deze beschikt over een eigen website.

ECPR Newsletter (Engels)
Een link naar de nieuwsbrief van de standing group on organised crime van the European Consortium for Political Research.

Australian Institute of Criminology (Engels)
Op de AIC website staan papers over georganiseerde misdaad en andere criminologische onderwerpen.

Georgian Institute of Legal Reform/TraCCC (Engels)
Het instituut in Tblisi is een onderzoekscentrum wat zich bezighoud met onderzoek op het gebied van georganiseerde misdaad en corruptie. Het centrum heeft zich aangesloten bij het Transnational Crime and Corruption Center (TraCCC) in Washington.
 
HEUNI (Engels)
The European Institute for Crime Prevention and Control in Helsinki, Finland is aangesloten bij de Verenigde Naties. De site heeft materiaal over georganiseerde criminaliteit.

ICSP Praag (Engels)
The Institute of Criminology and Social Prevention in Praag wordt gesponsord door het Ministerie van Justitie van de Tsjechische Republiek. Een van de onderzoeksonderwerpen is georganiseerde criminaliteit.

Max-Planck-Institut Freiburg (Duits)
The Max-Planck-Institut for International Criminal Law in Freiburg, heeft diverse studies gedaan over anti-georganiseerde criminaliteit wetgeving.

Nathanson Center (Engels)
Nathanson Center for the Study of Organized Crime and Corruption, een onderzoeksinstituut in Toronto, Canada.

TraCCC (Engels)
The Transnational Crime and Corruption Center bij de American University in Washington DC onderzoekt internationale criminaliteit en corruptie, in het bijzonder in Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie.

Links over terrorisme (Engels)
Op zoek naar informatie over terrorisme? Op deze site vind u tal van adressen waar u met uw zoekvraag terecht kunt.