Het seminar is volgeboekt; u kunt zich niet meer inschrijven.

 

Het Centre for Information and Research on Organised Crime (CIROC)

organiseert op woensdagmiddag 11 oktober 2017 van 13.30 tot 17.30 uur een studiemiddag onder de titel:

 

Liquidaties in Nederland: verschijningsvormen en aanpak

 

Sinds de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012 is Nederland in de ban van een reeks criminele afrekeningen die als een ware ‘liquidatiegolf’ over ons land trekt. Ook de recente veroordelingen in het geruchtmakende Passageproces maken liquidaties tot een actueel onderwerp. De indruk bestaat dat de aard van de liquidaties aan het veranderen is. Het lijkt te gaan om jonge, relatief onervaren schutters van eigen bodem die toegang hebben tot zware, automatische vuurwapens en grof geweld in de openbare ruimte niet schuwen.

 

In de context van deze ontwikkelingen organiseert CIROC een studiemiddag over de verschijningsvormen en aanpak van liquidaties. Hierbij zal aandacht worden besteed aan zowel enkele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van liquidaties als de historische context van het fenomeen in Nederland. Daarnaast wordt er ingegaan op de consequenties en dilemma’s die deze ontwikkelingen met zich meebrengen voor de aanpak van liquidaties.

 

In oktober verschijnt een themanummer van Justitiële Verkenningen over liquidaties in Nederland. Alle aanwezigen krijgen na afloop een exemplaar van het themanummer ‘Liquidaties’ van het tijdschrift Justitiële Verkenningen.